Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Starta upp ett aktiebolag – budgeten
Budgeten är enkel att få ihop när man startar upp

Genom att räkna ut kostnader som är förenade med att starta upp och driva verksamheten de tre första månaderna, ges till att börja med en god bild av vilka medel som krävs för att få igång företagandet. Den första budgeten är ganska enkel och ska baseras på driften av verksamheten de första månaderna och eventuella investeringar du behöver göra för att bli företagare. Ibland är det lämpligt med en sexmånaders budget precis när man startar upp sitt aktiebolag.

En del experter menar på att man ska göra en budget på 12-24 månader direkt när man startar upp och blir företagare. Man får då ett mer långsiktigt perspektiv på försäljningen men även ett tankesätt där man har lättare att hålla nere på utgifterna. Stora inkomster kompenserar stora utgifter men varför inte hålla nere på utgifterna med? Väldigt många går i fällan att man ska köpa massa prylar inför starten av företaget. Det kan även vara smart att göra tre olika budgetar; en trolig starta eget budget, en där du kommer att sälja mer än förväntat och en negativ starta eget budget, där försäljningen inte går som planerat. Du måste tänka på allt när du ska starta aktiebolag!

När du startar aktiebolag och blir företagare måste du vara noggrann

Det som behövs för att göra budgeten korrekt är noggrannhet och inlevelseförmåga, särskilt när du startar upp. Nu är det helt enkelt dags att fantisera och tänka dig fram till hur mycket du kommer att kunna sälja. Ta reda på de faktiska kostnaderna inför budgetarbetet och vrid och vänd ett par varv på investeringsbehoven. Vad behövs egentligen? Behöver du köpa nya saker eller räcker det med begagnat till att börja med? En bra lagd startbudget ger i sin tur möjligheter att starta aktiebolag och blir företagare på rätt sätt, utan obehagliga överraskningar.

Det finns massor av hjälp att få att starta upp eget och bli företagare. Bland annat på den här hemsidan. Här kan du få hjälp med uppstartandet och pappersarbetet som måste göras i den här processen. Du kan också få tips och rådgivning om hur du startar ett aktiebolag på bästa sättet.

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading