Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Starta handelsbolag bästa lösningen om ni är tillsammans

När du ska starta företag är handelsbolag en av de bolagsformer du kan välja. Det är en bolagsform som kan passa om ni är flera som ska starta företag men inte vill lägga ut pengar på ett aktiekapital. Om ni tänker starta handelsbolag är ni två eller flera bolagsmän. En enskild person startar således inte denna bolagsform på egen hand. Ni startar den tillsammans. Men för att komma igång måste ni först registrera bolaget. Registreringsprocessen tar sin plats hos svenska myndigheter och det kan vara svårt att orientera sig i en värld av byråkrati.

Om ni känner att detta är något ni är osäkra på ska ni inte vara rädda att be om professionell hjälp med att komma igång med att starta handelsbolag. Alla som startar företag och vill lyckas gör klokt i att våga be andra om hjälp och ställa frågor när det behövs. De företagare som inte kan kommunicera för att få hjälp att driva sin verksamhet framåt har inte lika stora möjligheter att lyckas som företagare som inte vågar be om hjälp. Precis som i alla andra delar av livet måste människor våga lära av varandra. Det är ett sätt att utvecklas och bli bättre.

När företagsnamnet registreras kontrolleras det att ingen annan har det föreslagna företagsnamnet. Det ska ju inte förväxlas med ett annat företag när du kommer igång med er verksamhet. Om ni kastar er in i denna process med myndigheterna på egen hand kan ni hamna i en bökig sits med långa handläggningstider som varierar mycket. Det är därför klokt att ta hjälp av någon som har gjort detta förut och som vet hur man tar sig igenom systemet på ett smidigt sätt.När företaget är registrerat

När företaget är registrerat får ni ett registreringsbevis. Vid registreringen får handelsbolaget också sitt organisationsnummer. Numret används som identitetsnummer vid kontakter med myndigheter och andra. På samma sätt som fysiska personer identifierar sig med ett personnummer. Men ett handelsbolag är ingen fysisk person. I och med registreringen blir handelsbolaget en juridisk person. En juridisk person kan själv teckna avtal, ha anställda, äga saker och vara part i rättegångar.

Någon som registreras eller avregistreras som bolagsman i ett handelsbolag får en underrättelse skickad till sig om registreringen. Underrättelsen skickas i första hand till folkbokföringsadressen. När registreringsprocessen är avslutad är det bara att inleda det företagande och förverkliga er affärsidé.

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading