Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Starta företag som snickareSnickare är ett varierande och kreativt jobb där man får jobba mycket självständigt. Om du är snickare och länge drömt om att starta företag är det definitivt dags att göra drömmen till verklighet. Det är vanligt att hantverkare startar eget eftersom man då själv får chansen att bestämma vilka uppdrag man ska ta och även kan sätta sina egna priser. När man ska starta bolag som snickare kan det vara bra att gå ihop med flera personer för att starta ett aktiebolag. Då är det lättare att hävda sig i konkurrensen på marknaden, och varje delägare kan bidra med olika kunskaper och idéer.

Detta bör du tänka på när du ska starta företag

För att starta aktiebolag krävs ett eget kapital på minst 50 000 kronor. Fördelen med aktiebolag är att man endast riskerar att förlora det egna kapitalet om verksamheten inte går bra. Man behöver alltså inte ta något personligt ekonomiskt ansvar för företagets ekonomi. De allra flesta aktiebolag behöver en revisor som kontrollerar företagets bokföring. Varje år måste man också lämna in en årsredovisning.

Innan du och dina kompanjoner kan starta ert nya snickeri måste ni skicka in en stiftelseurkund och en bolagsordning. Stiftelseurkunden ger information om företaget som till exempel namn, antal aktier som varje delägare kommer köpa, kostnad per aktie samt information om styrelsens medlemmar. I bolagsordningen beskrivs företagets verksamhet, antal aktier, aktiekapitalets storlek och hur många styrelseledamöter och revisorer som ska finnas i företaget. Styrelsens uppdrag är att sköta årsredovisningen och leda bolagsstämman där alla företagets aktieägare medverkar. Den som leder aktiebolaget är företagets VD som utses av styrelsen.

En viktig sak att tänka på när man ska starta företag inom hantverksbranschen är det så kallade ROT-avdraget. Det innebär att ägare av hus och bostadsrätter kan få en skatterabatt på 50% av arbetskostnaden inkl. moms för ombyggnader eller reparationer. Du som företagare ska då bara debitera kunden halva arbetskostnaden, och sedan begära resten från Skatteverket.

Så startar du upp ditt nya företag

För att starta företag så snabbt som möjligt kan ni använda er av vår tjänst. Det är en smart tjänst som låter er sköta hela registreringen av företaget online. Ni behöver inte själva krångla med att kontakta alla myndigheter utan fyller bara i ett enkelt formulär. Efter en noggrann kontroll av era uppgifter om företaget skickas de vidare för registrering. När ni har satt in ert aktiekapital hos valfri bank får ni sedan organisationsnummer och övriga uppgifter bara några dagar senare.

För att skapa en framgångsrik snickerifirma gäller det att ni jobbar hårt med marknadsföring och knyter värdefulla kontakter i branschen. Tänk också på att alltid skriva tydliga avtal när det gäller kostnader, friskrivningsklausuler och vad som ingår i uppdraget. Då undviker man missförstånd och kan göra kunden nöjd genom ett noggrant och proffsigt jobb. Nöjda kunder rekommenderar ofta hantverkare till sina vänner och bekanta vilket är guld värt för ett nystartat företag.

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading