Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Starta företag med tillräckligt stort kapital

Alla som har startat upp ett företag någon gång vet att det inte är ett gratis projekt. Det krävs kapital för att komma igång. I vissa fall mer och i andra mindre. Faktorer som var, när och hur är ofta av stor betydelse. Vissa branscher har också en tendens att kräva mer kapital vid uppstarten än andra. Verksamheter som erbjuder någon form av produkter är ofta dyrare att starta upp än verksamheter som erbjuder tjänster.

Men alla företag behöver marknadsföring och det är ofta en stor utgift. Löner kan också förekomma i alla verksamheter och personal brukar erkännas som den mest omfattande utgiften ett företag har. Förutsatt att det finns anställda. Det krävs en stark ekonomi vid uppstarten även för att ha möjlighet att finansiera dessa bitar.

Om du ska starta aktiebolag kan du vara säker på att du behöver ett starkt kapital redan från början. Aktiekapitalet i ett svenskt aktiebolag är 50 000 kronor. Det är pengar du måste ha från dag ett vid bolagsbildningen. Mer information om vad som krävs för att starta ett aktiebolag och hur du kommer igång med denna bolagsform kan du läsa på starta-aktiebolag.se.


Men hur gör du för att komma igång med ett kapital som håller för verksamheten när du ska starta företag?

För många går nog tankarna först till bidrag. En fundering om det finns några sådana att tillgå när du ska starta upp ditt företag. Men det finns inga generella bidrag för att starta företag. Däremot kan du under vissa förutsättningar om du är arbetslös, är arbetslös med funktionsnedsättning eller riskerar att bli arbetslös ansöka om stöd från Arbetsförmedlingen. Dessutom handlägger Länsstyrelsen regionalpolitiska företagsstöd. Dessa kan beviljas vid start av företag i vissa regioner.

Om du har blivit uppsagd på grund av arbetsbrist kan det i vissa fall också finnas möjlighet till att få praktiskt och ekonomiskt stöd från Trygghetsstiftelsen (TRS) eller Trygghetsrådet.

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading