Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Starta aktiebolag – vilket företag startar du?Naturligtvis kan man inte begära att alla som ska starta aktiebolag redan från start kan allting. Men man måste likväl fråga sig själv vad man är kapabel till att lära sig. Här beror det dels på vad man klarar av att lära in, men också vad det finns möjlighet att skaffa sig kunskap inom. Det är inte särskilt smart att starta en cirkus och när den väl är igång försöka lära sig akrobatik när man är stel som en pinne och dessutom inte hittar någon som kan lära dig grunderna i akrobatkonster. Ett litet överdrivet exempel, kanske, men du fattar poängen.

Ta hänsyn till marknaden

Det man (tyvärr) också måste ta hänsyn till är marknaden. Finns det en efterfrågan efter en akrobatikcirkus? Vad kommer att alstra kunder? Vad kommer att sälja? Ibland kan ens favoritintresse bli till något som man kopplar ihop med förtvivlan om man försöker få det till att bli till en stadig inkomst som ingen egentligen vill köpa. Då är det lika bra att låta en hobby förbli en härlig hobby och satsa på något som verkligen är efterfrågat.

Faktum är att de mest specialiserade företagen är de som lyckas bäst. Har du något som ingen annan har kommer naturligtvis du och ditt företag bli valt först. Man kan ju inte alltid uppfinna något helt nytt så klart, men man måste sticka ut på något sätt för att attrahera sina kunder. Starta aktiebolag som har Det med stort D, något som sticker ut och får folk att haja till och bli nyfikna. Ett nytt koncept, priser, nya kombinationer, läge – bara din fantasi (och till viss del kunderna) kan sätta gränser.

Hur ska man tänka när man väljer företagsnamn till sitt aktiebolag?

Hur ska man då få blivande kunder att förstå att de ska vända sig till just ditt aktiebolag? Hur kan då få dem att bli intresserade av just dina varor eller tjänster? Kanske kan du som ska starta aktiebolag förmedla och locka kunderna genom företagsnamnet.

Hur ska man tänka när man väljer företagsnamn då? I grund och botten är det fritt för tankarna att leka med ord. Men att ha några taktiska tips i bakhuvudet skadar aldrig: gör det inte svårt för kunderna – låt de attraheras samtidigt som de inte ska behöva gissa vad du kan erbjuda. Naturligtvis behöver du inte namnge ditt aktiebolag ”bageri” om det är ett bageri du driver. Du kan istället välja ett namn som får kunderna att göra en naturlig koppling till vad du har ett sälja. Ställ dig själv frågan – vad vill jag att kunderna ska associera med mitt företag? Fundera på hur namnet kommer att se ut på skyltar, hemsidor, reklampelare och så vidare. Se också till att det inte finns ett liknande namn eller liknande logga ute på marknaden redan.

 

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading