Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Starta aktiebolag som nordisk medborgare i SverigeDu måste vara folkbokförd för att få starta aktiebolag i Sverige

Om du planerar att stanna mer än ett år i Sverige för att starta aktiebolag måste du vara folkbokförd i Sverige. Detta är enkelt och viktigt att göra så att du arbetar lagligt i landet. För att folkbokföra dig och möjliggöra att starta upp ett aktiebolag i Sverige måste du gå till ett servicekontor. Dit tar du med dig alla familjemedlemmar. Även barn, som ska flytta till Sverige. Ta med följande handlingar då du folkbokför dig:

  • Pass eller nationellt ID-handling (körkort gills ej)
  • Civilstånd - Om du är ogift, gift, änka/änkling eller skild/frånskild
  • Födelsebevis - om du har barn

För att bli folkbokförd och kunna starta ett aktiebolag i Sverige krävs att du tar med handlingarna i original. Du måste styrka ditt civilstånd eller din relation. Det räknas också om du tar med en vidimerad kopia. Om familjemedlemmar följer med som är medlemmar i länder utanför Norden behöver de ha ett uppehållstillstånd eller uppehållsrätt.

 

Att starta ett aktiebolag och betala skatt i Sverige

Som bosatt och folkbokförd i Sverige krävs att du också betalar skatt när du planerar att starta aktiebolag. Du är obegränsat skattskyldig att betala skatt i landet om du är bosatt vistas stadigvarande. Eller om du har väsentlig anknytning till Sverige. Detta innebär självklart för dig som enskild företagare som vill starta aktiebolag

Är du bosatt eller vistas stadigvarande? Har du väsentlig anknytning till Sverige? Då är du obegränsat skattskyldig i Sverige. Detta innebär att du är skattskyldig för alla dina inkomster. Inte bara de du får från att starta aktiebolag i landet utan även eventuella kapital och inkomster från utlandet. Om du har eller funderar på att starta aktiebolag i andra länder är detta viktigt att ha i åtanke. Vissa inkomster kan påverkas av interna regler eller avtal som slutits med andra länder. Det gör att du inte är skattskyldig för dessa. Oavsett ska du alltid lämna uppgifter om alla inkomster som egenföretagare, för att starta aktiebolag och alla andra eventuella inkomster.

 

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading