Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Starta aktiebolag med lyckad marknadsföringMarknadsföring är något som alla framgångsrika företagare måste använda sig av när de ska starta företag. Det handlar om att skaffa kunder till ditt företag. Men det handlar också om att bygga relationer. Om du ska starta exempelvis ett aktiebolag är det viktigt hur det uppfattas av omvärlden. Du måste lära känna dina kunder och konkurrenter och gör en plan för din marknadsföring. Mycket av det jobb som krävs kan du göra själv. Det kräver relativt små resurser och eget arbete.

För dig som företagare är marknadsföringen viktig. Det är något du måste arbeta aktivt med hela tiden. Inför starten och när företaget har kommit igång. Tala om för kunderna på olika sätt att du finns så att de kan välja just din vara eller tjänst. Du vill ju inte att de ska gå till konkurrenterna.

Om du ska starta aktiebolag måste du se vad kunderna har för behov eller problem. Men det är inte allt. Du måste också erbjuda dem en lösning. Det är en av nycklarna till att bli framgångsrik. När du har hittat rätt är nästa steg att nå ut med information. Att lyfta fram dina erbjudanden. Hur du gör det på bästa sätt kan skilja sig från mellan olika branscher.

Många gånger kan marknadsföring innebära kostnader i form av olika sorters annonsering och det är viktigt att göra en noggrann avvägning vilka utgifter som kommer återinvesteras i verksamheten genom en ökad försäljning. Men det finns också kostnadsfri marknadsföring. Att engagera verksamheten i sociala medier på olika sätt kan vara ett sådant sätt att nå ut till exempel. Detta kan dock vara tidskrävande och innebär en omfattande kostnad i tid från dig som företagare.

Marknadsföringen måste genomföras på rätt sätt. Det är viktigt att du vet vad är det du vill sälja. Samt vilka du tror är intresserade av att köpa det du erbjuder. Du måste förstå vad dina potentiella kunder har gemensamt. När du ska starta aktiebolag är det viktigt att du funderar över hur du vill att ditt företag ska uppfattas. Att göra en omvärldsanalys kan hjälpa till mycket i ett sådant skede. Oavsett vilken bransch du gett dig in i, se till att lära dig mer om den. Lär dig hur marknaden för dina produkter ser ut. Definiera också din målgrupp. Var så konkret som möjligt.

Så går det till i praktiken

Tänk efter på vad det är du erbjuder och vad kunderna ska förknippa med dig. Fundera på hur du ska särskilja dig från andra i ditt företag. Formulera dina mål. Bestäm dig för vad du vill uppnå på lång sikt. Vad du vill uppnå nästa månad. Var konkret. Målen ska vara mätbara. Utforma strategier. När du bestämt dig för vilken profil ditt företag ska ha och vilka dina kunder är kan du planera in konkreta marknadsföringsaktiviteter. Följ upp dem och justera. Följ också upp dina marknadsföringsaktiviteter så att du ser vad som ger bäst resultat. På så vis kan du kontinuerligt lära dig och bli bättre hela tiden.

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading