Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Starta aktiebolag i Sverige om du är nyanländ eller asylsökandeInformation om arbetstillstånd och att aktiebolag firma som asylsökande eller nyanländ i Sverige

Om du är asylsökande är det inte självklart att du får arbeta, om du inte söker om undantag för arbetstillstånd. Att söka om arbetstillstånd för att exempelvis starta aktiebolag eller arbeta som anställd är inte samma process som du tar om du söker asyl.

Men om du ansöker om arbetstillstånd är det ofta av andra anledningar. Du kanske vill testa hur det är att starta eget i ett land som Sverige. Samtidigt som du som söker asyl ofta gör det som flykting och inte med det primära syftet att starta aktiebolag. Du söker asyl för att överleva. För att få arbeta som asylsökande behöver du alltså ett tillstånd. Detta tillståndet kallas AT-UND och står för Arbetstillstånds-undantag. Detta är nödvändigt för dig som vill starta aktiebolag i Sverige som asylsökande. Om du har kommit under arbetstillstånd eller är nyanländ är detta inte aktuellt för dig. Det är då fritt fram att starta aktiebolag eller registrera företag i största allmänhet.

 

Processen och villkoren för att starta aktiebolag som asylsökande eller nyanländ

För att få sitt AT-UND finns 3 krav som måste uppfyllas innan du kan starta aktiebolag eller en annan typ av företag. Dessa tre kraven är:

  • Att du kan bevisa din identitet och samarbetar i processen för att snabbt och smidigt få fram rätt identitetshandlingar som är giltiga.
  • Att ditt ärende om asyl prövas i Sverige - Under vilkets lands ansvar som ditt asylärende hamnar är upp till Dublinförordningen. Var ditt ärende hamnar och var du har rätt att ansöka om AT-UND för att sedan börja arbeta och starta aktiebolag har alltså att göra med i vilket land du registrerade din ankomst till Europa och lämnade fingeravtryck.
  • Att ansökan om att få AT-UND är välgrundad för att starta ditt aktiebolag är välgrundad. Om du riskerar att bli utvisad inom den närmaste framtiden och fått avvisning på din asylansökan.

 

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading