Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Starta aktiebolag - en perfekt affärsplan är ett måsteVarför behövs en affärsplan när man ska starta aktiebolag?

En affärsplan är otroligt viktig när man ska starta aktiebolag. Varför? Alla idéer som du har kanske finns i huvudet, klara och tydliga, vilket kan göra att en affärsplan känns som onödigt jobb för tillfället. Faktum är att när man ska starta aktiebolag kan skapandet av en affärsplan göra så att du tänker igenom allting ännu en gång och du märker kanske hur allt faktiskt kommer att fungera i realiteten. Du kanske även upptäcker sådant som du behöver ändra på.

Inte bara för din skull

En affärsplan är också viktigt för att banker och investerare ska ta affärsidén på allvar. En slarvigt gjord affärsplan kan göra att de som läser den blir skeptiska. För att göra det enkelt för sig kan man tänka sig att en affärsplan ska svara på ett antal frågor som rör ditt företag. Här kommer tips på vad för slags frågor som kan vara bra att fråga sig själv och även passa på att besvara i sin affärsplan då man ska starta aktiebolag:

  1. Vad kan jag?
  2. Vad vill jag?
  3. Vad har jag som andra inte har?
  4. Kan någon eller några av mina styrkor bidra till en affärsidé?
  5. Vad ska jag sälja – tjänster eller produkter?
  6. Vilka blir mina kunder?
  7. Målgrupp?
  8. Hur ska jag nå ut till kunderna?
  9. Marknadsföring. Prissättning, kalkyler, kvalitet, försäljningsaktiviteter.
  10. Varför ska kunder välja mitt företag framför andra?

I vissa fall, särskilt innan företaget riktigt har kommit i gång, är en del frågor kluriga eller helt omöjliga att besvara. Till exempel hur mycket man kommer att tjäna på ett år. Det är omöjligt att veta och man får helt enkelt göra en uppskattning. Andra frågor kan vara jobbiga och handla om sådant som man egentligen inte vill tänka på mitt i processen mot sina drömmars sysselsättning. Det är kanske just därför dessa frågor är extra viktiga att besvara, till exempel hur man har tänkt med ekonomi, arbetstid och uppoffringar. Det är alltid tufft att starta aktiebolag. Tufft men roligt.

Drömmen om att starta företag och allt som ingår i denna process måste skrivas ner för att kunna gå i uppfyllelse. Inte bara för företagarens egen skull utan för alla inblandade. Affärsplanen ger en helhetsbild som underlättar för den som vill starta företag helt enkelt.

 

 

 

 

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading