Starta aktiebolag under 5 minuter

Få dina stiftelsedokument direkt till din e-post inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Priset är 990 kr+ moms.

Fyll i dina uppgifter

Så kan du starta företag online

Att starta företag kräver inte längre en massa pappersarbete. Idag sköts det mesta elektroniskt, och det räcker med att man registrerar företaget online. Förutom att spara tid så gör det också allting betydligt enklare. Du kan få all information du behöver om olika företagsformer direkt på nätet. När du sedan bestämt dig för vilken typ av företag du vill starta behöver du bara fylla i ett formulär som sedan skickas direkt till berörda myndigheter. Innan du kan sätta igång med registreringen av ditt nya företag måste du välja företagsform. Läs vidare nedan för att få en kort beskrivning av de vanligaste typerna av företag i Sverige.


Olika typer av företag

En enskild firma är vanligast om man ska starta företag ensam. Du har personligt ansvar för avtal och skulder, och organisationsnumret är samma som ditt personnummer. Det behövs inget eget kapital utöver vad som krävs för att starta upp din verksamhet. Ett handelsbolag är ett bra alternativ om du ska driva företaget tillsammans med någon annan. Här krävs heller ingen fast summa i eget kapital, och varje ägare är personligt ansvarig för avtal och skulder. I ett aktiebolag krävs däremot minst 50 000:- i aktiekapital innan företaget kan registreras. Denna företagsform innebär också mer administration, då man måste lämna in en årsredovisning varje år. Ofta måste man i ett aktiebolag också ha en revisor som granskar företagets ekonomi. Om du ska starta företag tillsammans med minst två personer till kanske en ekonomisk förening är rätt val för er. Då krävs att varje medlem i föreningen måste kunna dra nytta av verksamheten på något sätt. Alla föreningens medlemmar betalar en årlig avgift samt en medlemsinsats i företagets uppstartsfas. I en ekonomisk förening måste man också lämna in en årsredovisning som sammanställs av styrelsen i företaget.

Enkla tjänster för att starta företag på nätet

När du har valt en företagsform är det dags att registrera ditt nya företag. Det enda som krävs är uppgifter om företaget och om dig som privatperson. Det är en av de smidiga tjänster som dykt upp de senaste åren, som låter dig starta företag direkt via nätet. Fyller du i formuläret på hemsidan under kontorstid skickas din ansökan in samma dag. Du får också en personlig handläggare som kontrollerar ansökan innan den skickas vidare. När ditt företag registrerats får du alla dokument samt organisationsnummer. Sedan är det bara att sätta igång med verksamheten och jobba hårt för att just ditt företag ska lyckas!

image
David Hagberg  1039 visningar
Senast uppdaterad: 2/14/2019 3:26 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Följ oss på

facebook instagram youtube
footer desktop
footer mobile