Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Så gör du för att starta företag av allmänt intresseEtt företag av allmänt intresse är en speciell typ av företag. De utgörs främst av börsbolag samt en del andra finansiella företag. För att du ska kunna starta företag av allmänt intresse måste bolaget uppfylla ett visst antal krav. Det måste också följa särskilda revisionsregler som är gemensamma inom hela EU. Anledningen till detta är att företagens överlåtbara värdepapper kan handlas på den reglerade marknaden. Ett företag av allmänt intresse är oftast ett aktiebolag. Läs vidare nedan för att få veta mer om vad som kännetecknar denna typ av företag och hur du själv kan starta ett aktiebolag direkt på nätet.

Vad kännetecknar ett företag av allmänt intresse?

Om du vill starta företag av allmänt intresse måste det uppfylla en del krav. Denna typ av företag kan vara ett där bolagets överlåtbara värdepapper går att köpa på en reglerad marknad. Det kan också vara ett värdepappersbolag, en bank, ett kreditmarknadsföretag eller ett försäkringsföretag. En del försäkringsföretag omfattas däremot av undantag och räknas därför inte som ett företag av allmänt intresse. De revisionsregler som ett sådant företag måste följa ger bolagets intressenter mer information än vanligt. Till exempel måste revisorn informera om de viktigaste riskerna för väsentliga fel i bolagets rapporter. Personvalda revisorer får heller inte utföra uppdrag för företag av allmänt intresse i mer än sju år i taget.

Starta företag av allmänt intresse online

Oberoende av vilken typ av företag du vill starta så finns all information du behöver online. Ett aktiebolag kan till exempel erbjuda sina överlåtbara värdepapper på den reglerade marknaden, och räknas därmed som ett företag av allmänt intresse. Du kan starta ett sådant bolag redan idag med hjälp av oss på Svensk Bolagsförmedling AB. För att försäkra dig om att allt går rätt till kommer du få en personlig handläggare som själv ser över ditt ifyllda registreringsformulär. Efter att din registrering är godkänd behöver du bara sätta in aktiekapitalet i valfri bank. Sedan får du ditt organisationsnummer och alla dokument som behövs för att komma igång. Att starta företag av allmänt intresse passar dig som vill satsa stort och erbjuda företagets aktier på börsen.

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading