Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Öppna apotek efter fem års studier

När du har kämpat dig igenom fem år på universitetet på Uppsala universitet för att utbilda dig till att bli apotekare. Men nu är du äntligen redo för arbetsmarknaden. Du har till och med haft lite praktik under dina studier och suget på att få jobba är obeskrivligt stort. Ditt drömyrke ligger inte långt borta. Din dröm om att öppna apotek finns i bakhuvudet men du tror att lite erfarenhet kan vara bra att ha först från någon som kan yrket redan. Du blir glad när du får höra att du har möjligheten att få arbeta på ett privat apotek. Där blir du kvar i två år och lär dig massor.

Öppna apotek

Efter att ha arbetat några år efter examen känner du att det skulle vara kul att ha ett eget apotek att rodda i. Du börjar fundera på om du är redo att äga och driva ett eget apotek? Du kan förverkliga din dröm och äga ett eget apotek. Om du vill öppna apotek kan du få hjälp genom hela processen för att starta företag. Även om du driver din egen verksamhet är det vanligt att du blir en del av en kedja. Det ger dig förutsättningar för att lyckas. Oavsett om du vill bli delägare tillsammans med någon kollega eller starta ett helt eget apotek.

Du får hjälp med att förhandla fram avtal och kampanjerbjudanden med leverantörer och distributörer, ta fram säljdrivande och varumärkesbyggande marknadsföring, ordna IT-system och support i tekniska frågor, stötta dig i ekonomiska frågor, kvalitetssäkra processer i drift samt att erbjuda kompetensutveckling för ägare och medarbetare. Du får även tillgång till en regionchef som vägleder dig i frågor som gäller försäljning, drift och affärsutveckling.


Din roll i organisationen som apoteksägare

Genom att ingå i en stor grupp av företagare genom gemenskap och nätverkande lär ni av varandra och utvecklas. Det ger er gemensamma kommunikationskanaler, kontinuerliga nätverksträffar, utbildningar, ägarträffar och konferenser som lägger grunden för detta viktiga nätverk. Du som ägare har möjlighet att påverka centrala beslut. Bland annat genom medlems-råd med stort inflytande i organisationen vilket utgör en viktig länk mellan organisationen och apoteksägarna. Representanter i rådet utses av apoteksägarna en gång om året.

Men med ett privat apotek blir behovet av god service mycket viktigt. Man tar hand om sina kunder som de gör i många av de länder där det nästan bara finns privata apotek. Du kommer att få all den hjälp och stöttning som just du behöver för att kunna driva ett eget apotek när det finns ett intresse hos apoteket att ta hand om sina kunder för att driva på ett hållbart företagande.

Hur börjar resan?

Vanligtvis kan du öppna apotek på tre olika sätt. Antingen genom att köpa ett apotek. Du kan också ansluta din befintliga apoteksverksamhet till en kedja med nyanslutning. Eller så startar du ett helt nytt apotek från grunden. Om du behöver hjälp att komma igång med ditt företag finns det bra hjälp att få. Du kan få hjälp med att starta upp ett aktiebolag här exempelvis!

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading