Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Nu är ett perfekt tillfälle att starta aktiebolag

Starta aktiebolag i dagens Sverige

Nu är egentligen den perfekta tidpunkten att starta aktiebolag. Det är otroligt billigt att låna pengar och det är så klart positivt. Ett företag kan kosta ganska mycket i uppstarten och då är det bra om man kan låna billigt. Tänk dock på att räntan kan komma att gå upp i framtiden, så låna inte mer än du behöver.

 

Någon sa en gång att det är bättre att starta aktiebolag när det är lågkonjunktur. Tanken som den personen hade var att om man kan få igång företaget och tjäna pengar i en lågkonjunktur, så kommer det att gå riktigt lysande när det väl blir högkonjunktur. Men ett annat sätt att tänka på är, att om man startar ett företag när det är högkonjunktur så kan man dra in vinst i företaget och sedan koncentrera sig på att utveckla det vidare när det blir lågkonjunktur. Vid en högkonjunktur kan man också våga att ta chansen att starta eget. Det finns många andra jobb att tillgå om det nu skulle vara så att det inte fungerar med denna produkten eller tjänsten och man behöver lite tid på sig att fundera ut nästa briljanta idé.

 

Det kanske inte många tänker på är att Sverige är helt otroliga på att nätverka. Det finns grupper att gå med i både på kommunal och nationell nivå, på nätet och grupper som träffas och det gäller att hitta de nätverk som passar en själv bäst. Det man helst av allt vill är att hitta andra som man kan få en vinn/vinn-situation tillsammans med.

 

Ansvar över sig själv

Som egen företagare bestämmer du mycket över din egen tid och hur mycket du jobbar. Det säger sig själv att ju mer du jobbar, desto bättre kommer det att gå för företaget. Se dock till att delegera arbetet så att du inte sitter och sliter ditt hår med sådant som någon annan klarar mycket bättre. Du kommer snart att inse vad du är mer och mindre duktig på, så det kommer att falla sig ganska naturligt.

 

Genom att starta aktiebolag så kommer man att känna ett helt annat ansvar mot själva företaget. Man vill att det ska gå bra med helt andra ögon än de man hade när man var anställd. Det är en underbar och mycket drivande känsla och man gläds verkligen vid medgångar. Man faller kanske även lite djupare än vanligt vid motgångar, men det är bara att ta nya tag. Det måste man som företagare.

 

Det är roligt att starta aktiebolag och alla som har en bra idé borde prova. Man vinner inget om man inte vågar. Tycker du att det verkar krångligt, så finns det hjälp att få. Kika gärna på starta-aktiebolag.se. Här kan man få både tips och idéer och du får även hjälp med ansökan. Superenkelt!

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading