Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Hjälp med att starta aktiebolagNär man har bestämt sig för att starta aktiebolag så behövs det tillsättas lite pengar. Om man inte har rena pengar att betala aktiekapitalet med precis i ögonblicket när man ska starta upp, så kan man även betala med egendom och detta kallas då apportegendom. Man för då över denna egendom till företaget, vilket till exempel kan vara en bil. En revisor måste vara med på det här och skriva ett yttrande om betalningen och det måste även stå med i stiftelseurkunden att detta är tillåtet. Det är i alla fall bra att känna till att det finns vägar runt att inte behöva hosta upp 50 000 kronor direkt när du startar eget. Det kan vara dyrt nog att starta upp ett nytt företag som det är.

En fördel med att välja att starta aktiebolag är att du endast betalar 22 procent inkomstskatt på vinsten och som stiftare kan du själv välja när det är lämpligt att göra en utdelning i företaget. Du är inte heller personligen ansvarig för företagets skulder, eftersom företaget i sig räknas som en juridisk person. Detta är ett stort plus för många som väljer att starta eget eftersom man då känner ett lugn för att kronofogden inte kommer och gör ett oväntat besök privat.

En annan sak som också är väldigt positiv med att starta aktiebolag är att du inte behöver känna att du måste starta eget helt själv. Du kan hitta en kollega att starta upp din firma tillsammans med. Det är så klart bra om ni har expertis på olika områden. En kanske tar hand om revisor-biten, medan den andra sköter inköpen, och så vidare. Det är även härligt att ständigt ha någon att bolla idéer med och som brinner för samma sak som du själv gör.

Alla har vi någon gång hört uttrycket ”tid är pengar” och detta är även fallet när man ska starta eget. Man vill så klart få igång produktionen eller börja sälja sin produkt så fort som möjligt och man är ofta väldigt otålig när det gäller att starta upp och komma igång. Man vill inte spendera onödig tid på pappersarbete om man inte måste.

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading