Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Hållbarhet i ditt aktiebolagNär man pratar om hållbart företagande så innebär det ofta en hel mängd saker. Aktiebolag kan vara hållbara på många olika sätt. Det viktiga är dock inte att man är ett perfekt hållbart företag. Det finns det inget företag idag som är. Det som är viktigt är att man sätter upp hållbarhetsmål och jobbar mot dessa. Detta är något som alla företag bör göra idag.

Transporter

När man tänker på hållbarhet så tänker man ibland allra först på transporter. Hur transporterar du produkterna i ditt aktiebolag? Kan man ändra transporten så att den blir mer hållbar så är det så klart positivt för både vår vackra jord och för företaget. Ett exempel kan vara att man skeppar sina produkter med båt istället för flyg. Visst det går lite långsammare, men det blir betydligt mer skonsamt för miljön.

Mänskliga rättigheter

En annan del av hållbarhet som ibland kommer upp är mänskliga rättigheter. Många stora företag i Sverige lovar och svär på att i deras fabrik i Vietnam absolut inte har några barn som jobbar hos sig.  När det sedan uppdagas att så är fallet, så är det för sent. Företagets varumärke skadas otroligt av detta, men självklart vill vi barnens bästa och det är därför man måste se till att de mänskliga rättigheterna efterföljs. Stora företag inom Sverige skulle ha råd med att kontrollera detta kan man tycka. Det är värre för ett litet företag som inte har pengar nog att besöka fabriken. Så länge man är medveten om vad och vilka regler man ska försöka efterfölja, så kan man bara göra sitt bästa för att följa de hållbarhetsmål man har satt upp.

Återvinning i ditt aktiebolag

Återvinning är ett annat hållbarhetsbegrepp. Det är dels viktigt att våra aktiebolag återvinner så mycket som möjligt efter produktion. Det är också viktigt att man tar tillbaka produkter efter att de levt sitt liv och sedan återvinner dem till nya produkter, så som plastflaskor eller datorer. Om vi tänker på att återvinna så mycket vi bara kan vid alla tillfällen, så kommer det att spela en stor roll för vår miljö.

När det gäller hållbarhet i just ditt aktiebolag så är det bra att göra en hållbarhetsplan. Det ger en bra bild över vilka mål man har som företag. Det är så klart väldigt viktigt att dela denna vision med sina anställa så att alla jobbar mot samma mål.

 

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading