Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Banklån när ni ska starta handelsbolag

Kanske drömmer ni om att kunna starta handelsbolag helt utan att någon investerar i företaget och utan banklån. Företaget blir helt och hållet ert och ni behöver inte känna att ni är skyldiga någon pengar. Tanken är väldigt god, men ibland är det helt enkelt så att pengarna kanske inte räcker till. Kanske behöver ni göra nästa beställning från Kina dubbelt så stor som ni tidigare gjort och därför måste ligga ute med pengar medan ni har chans att sälja produkterna. Detta är ett ganska vanligt scenario och då kan det vara bra att ta ett banklån.

När ni ska starta handelsbolag så är det otroligt viktigt att sätta ihop en bra affärsidé. Det är en trygghet både för dig och för din kompanjon eller kompanjoner, så att ni alla har helt klart för er vart ni är på väg i företaget. Men er affärsidé är också superviktig när ni ska gå till banken och be om ett lån. Budgeten lika så. Ni kan klä er snyggt dagen till ära, men det är mest för er egen skull. Lite bra självförtroende är ju aldrig fel. Frågorna som banken kommer att ställa handlar dock i stora drag om hur ni kommer att sköta betalningar till ert företag och om ni kommer att ha några pengar att spara. Vidare kommer de att ställa frågor om finansiering och försäkring. Har ni gjort en bra affärsplan och budget så kommer ni att ha all information ni behöver.

Banken kommer inte bara att ge er ett lån rakt upp och ner. Så är det bara, så förvänta er inte det. Ni kommer att behöva lämna någon typ av säkerhet för lånet. Det kan till exempel vara inteckning i någon typ av fast egendom eller så kan man utse en borgensman. Denna borgensman inställer sig alltså istället för låntagaren om han eller hon inte kan betala tillbaka på lånet eller på något annat sätt inte kan leva upp till sina skyldigheter.

Ett banklån måste så klart alltid betalas tillbaka, men hur mycket ni får låna beror på hur banken ser på risken med att ni kommer att kunna betala tillbaka lånet eller inte. Det är även otroligt viktigt för banken om de hyser förtroende för er som kunder och det gäller att göra ett gott intryck. Det är bra att visa att man verkligen brinner för att starta handelsbolag och den verksamhet som följer.


Ta banklån som handelsbolag

När ni ska starta handelsbolag och ta ett banklån, så tänk också på att räntan tillkommer. Ett lån är alltid ganska dyrt att ta. Både själva lånet och räntan måste betalas tillbaka. Om ni vill ha hjälp med att starta handelsbolag, så gå till starta-handelsbolag.se. Här får ni hjälp med bland annat registrering, men det finns även mycket annan bra information gällande hur det är att starta handelsbolag och saker man bör tänka på.

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading