Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Att öka antalet styrelsemedlemmar i bolagetAlla aktiebolag har en styrelse som sköter aktiebolaget. De personer som sitter i styrelsen kallas för ledamöter. Dessutom ska det finnas reserver (även kallat suppleanter) som kan jobba om en ledamot till exempel blir sjuk. Det är ägarna av aktiebolaget (det vill säga aktieägarna) som väljer vilka som ska sitta i styrelsen.

Om du vill öka antalet styrelsemedlemmar så anmäler du det till Bolagsverket. Tjänsten kan användas för aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag, enskilda näringsidkare, ekonomisk förening och bostadsrättsförening. Ändringen kostar 600 kronor att genomföra om du använder e-tjänsten.

Det finns ett antal saker som du bör tänka på innan du ändrar styrelsens sammansättning. Det finns regler som styr hur styrelsen ska vara sammansatt, t.ex. när en verkställande direktör eller ordförande ska finnas.

För dig som driver aktiebolag eller funderar på att starta aktiebolag finns det regler om bosättning för styrelsen, verkställande direktör och firmatecknare. Om du inte lyckas leva upp till kraven när det gäller bosättning så finns det möjlighet att söka dispens. 

Ändringar som gäller styrelsens sammansättning börjar gälla samma dag som Bolagsverket tar emot din registrering. Önskar du en annan tidpunkt för ändringarna så ska det tydligt framgå i protokollet. För den som inte har möjlighet att använda sig av e-tjänster finns det möjlighet att skriva ut och skicka in blanketter för att genomföra ändringar.

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading