Vi använder cookies. När du använder vår webbplats så godkänner du därmed även användandet av cookies.X

Antal bolagsregistreringar utförda
  • 2
  • 3
  • 1
  • 6
  • 6

Våga starta aktiebolag i KinaOm du ska starta aktiebolag och har ögonen riktade mot Kina måste du lära dig hur koderna fungerar. Rikta inte bara ögonen åt Kina. Rikta dem även mot människor du möter. Ögonkontakt är väldigt viktigt under affärsmöten. I synnerhet med chef eller beslutsfattare.  När visitkort överlämnas ska man använda båda händerna och titta sin motpart i ögonen för att sedan läsa på kortet. Om det överlämnas sittandes vid mötesbordet läggs visitkortet på bordet. Anteckna aldrig någonsin på visitkortet i dennes närvaro.

Punktlighet är viktig att känna till om du ska starta aktiebolag som är verksamt i Kina. Om du trots allt blir försenad på grund av trafik eller liknande måste detta meddelas. För övrigt kan möten vara utformade på två sätt. Antingen på västerländskt vis med långbord där delegationer sitter i bredd och den högst uppsatte i mitten. Om du som ska starta aktiebolag är VD:n för ditt aktiebolag ska du sitta mitt emot den kinesiska chefen.

Vill du starta aktiebolag bör du också veta vad ”tea room” sittning innebär. Det är det andra alternativ på hur möten kan vara utformade. Det är ett traditionellt kinesiskt vis. Då sitter högsta rang, värd och hedersgäst i kortändarna och delegationen längs med bordet.

På möten

Under möten ska man aldrig avbryta den som talar. Om du som ska starta aktiebolag och vill lyckas, är det viktigt att inte uppfattas som oartig. Förhandlingstekniken för att lyckas för dig som ska starta aktiebolag med kontakter i Kina handlar om att föröka förstå. Med rakhet, ärlighet, uthållighet och ett ifrågasättande sinne, kommer man långt. Även en viss pedagogisk förmåga tar dig långt i Kina.

I och med att många kineser, i synnerhet äldre, inte kan engelska är det viktigt att du som ska starta aktiebolag i Kina undviker missförstånd. Ha med en tolk. Var tydlig. Ta gärna med tekniks expertis som kan besvara krångliga frågor.

Klädkod

Klädkoden är relativt avslappnad. Ofta anpassad efter bransch. I och med att Kina är ett så stort land med varierande klimat, kan det ibland förekomma påklädda chefer. Ytterkläder under möten med VD:n är inte ovanligt. När man hälsar sker det på vanlig västerländskt vis – skaka händerna.

 

Starta aktiebolag under 5 minuter

Fyll i dina uppgifter

image
David Hagberg  77 visningar
Senast uppdaterad: 2019-03-29 16:33
businessman