Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Sverige plats 15 i starta företagDen 1 april 2010 sänktes kravet på att aktiekapital i privata aktiebolag ska vara 100 000 kronor till lägst 50 000 kronor. Det har sedan dess varit betydligt billigare för svenska företagare att starta upp aktiebolag än tidigare.

Om du redan har ett privat aktiebolag med 100 000 kronor i aktiekapital är det tillåtet att minska det till lägst 50 000 kronor. Det kan finnas flera skäl för den aktiva företagaren att göra detta. Det kan till exempel vara fråga om en aktieägare som vill lösas ut ur företaget och som därmed löser in sina aktier mot betalning. Aktiekapitalet minskas då i motsvarande mån. Ett annat skäl kan vara att företaget uppvisar förlust. Förlusten kan då minskas genom att medel förs över från aktiekapitalet.

Men även om många länder runt om i världen kräver aktiekapital som är betydligt lägre än i Sverige är fortfarande relativt lätt att starta företag i landet ur ett internationellt perspektiv. Enligt Världsbanken är Sverige det 15:e enklaste landet att starta företag i. Makedonien tar förstaplatsen i Europa på plats fyra i världsrankningen.

Världsbankens analys flyttar flera europeiska länder högre upp än Sverige i rankningen men låt dig inte skrämmas av ett högt aktiekapital i Sverige. Det finns länder där byråkratin står i vägen och blir ett ännu större problem. Mer information om hur du startar ett aktiebolag i Sverige kan du läsa här.

Här är det lättast att starta företag.

 1. Nya Zealand
 2. Kanada
 3. Hong Kong
 4. Makedonien
 5. Azerbajdzjan
 6. Singapore
 7. Australien
 8. Georgien
 9. Armenien
 10. Irland
 11. Korea
 12. Jamaica
 13. Kosovo
 14. Estland
 15. Sverige

(Källa: Världsbanken)

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading