Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Starta handelsbolag som lärare

Läraryrket är ett av de yrken på den svenska arbetsmarknaden som är allra lättast att få en anställning i. På grund av låga löner och lång utbildning på universitetet finns det många lediga jobb. Men att vara lärare innebär inte att du måste gå vägen som anställd. Du har möjligheten att bli egen företagare. Du kan starta enskild firma och bli privatlärare eller starta handelsbolag eller aktiebolag tillsammans med andra lärare och öppna en egen skola.

Om du väljer att bygga upp ett bolag tillsammans med flera andra lärare eller personer som är utbildade till yrken inom skolvärlden så ska ni starta ett företag. Efter lärarstudier är det inte ovanligt att du bär med dig tunga studielån och ett aktiekapital på 50 000 kronor är inte den första utgiften du vill ha på dina händer när du startar upp din verksamhet. Det lämpar sig därför att bilda ett handelsbolag. Där blir du och de andra delägarna i skolan som ni öppnar bolagsmän. 

Men även om du inte behöver lägga ut något aktiekapital måste du tänka på ett flertal andra faktorer när du ska starta. Om du ska kunna tjäna några pengar på verksamheter behöver du elever. Då krävs marknadsföring för att nå ut till dem och föräldrarna. Du måste också tänka på att du inte kan undervisa i allt och du behöver kanske anställa personal. Då måste du hitta rätt kompetens för att bygga upp en bra skola som föräldrarna vill placera sina barn i.


Kostnaderna kan skjuta iväg

Projektet att starta en skola är inget litet projekt och kostnaderna i starten kan bli höga. Du måste se det som en långsiktig investering. Du måste fundera på var du och dina partners ska hitta det kapital som krävs för att komma igång. Det kan vara tid att överväga banklån, riskkapital, affärsänglar m.m.

Oavsett hur du går tillväga för att komma igång med din skola finns det redan bevis på marknaden att det är möjligt att driva denna form av verksamhet som företag. Det är dock både på gott och ont för dig. Delvis är det ett bevis för att om andra har gjort det kan du också lyckas med det. Men samtidigt är det ett tecken på att det finns konkurrens där ute på marknaden och den får du som företagare aldrig glömma bort.

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading