Starta aktiebolag under 5 minuter

Få dina stiftelsedokument direkt till din e-post inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Priset är 990 kr+ moms.

Fyll i dina uppgifter

Starta Handelsbolag – så försäkrar du dig bäst

Börja med att kontakta flera försäkringsbolag. Berätta att du ska starta handelsbolag och fråga efter vilka tjänster och försäkringar de kan erbjuda dig. Flera försäkringsbolag har paketerbjudande till företag och det är klokt att jämföra priser och förmåner.

Socialförsäkringen

Som företagare har du fortfarande rätt till det sociala försäkringssystemet. Genom socialförsäkringen får du sjukpenning, föräldrapenning, pension mm. Ersättningen som betalas ut via socialförsäkringen grundar sig på SGI, sjukpenninggrundande inkomst. SGI beräknas på olika sätt för olika företagsformer beroende på om du betalar skatt på lön eller överskott från ditt företag. De första 2 åren som du har ditt företag får du en generell SGI. Den SGI:n motsvarar vad en anställd skulle få med samma utbildning, erfarenhet och arbetsuppgifter skulle ha fått.


Om du har företag i bostaden

Om du planerar att ha företag i bostaden behöver du tänka på att din hemförsäkring bara gäller dina privata ägodelar. Allt som används för ditt företag som tex dator, verktyg, lager och inventarier behöver en egen försäkring.

Försäkringar för anställda

Om ditt handelsbolag kommer att vara anslutet till ett kollektivavtal eller hängavtal måste du teckna de avtalsförsäkringar som ingår i avtalet. Du kan välja att teckna avtalsförsäkringar även om du inte är ansluten till något kollektivavtal men det är inte ett måste så länge du inte är ansluten till ett kollektivavtal.

Försäkringar för dig

Det finns flera försäkringar som ger ett bättre skydd för dig som företagare. Här kommer några försäkringar som du behöver fundera över:

  • För att kompensera för utebliven tjänstepension är det bra att teckna en pensionsförsäkring eller ett privat pensionssparande.
  • Gå med i en a-kassa. Det kan vara bra om ditt företag inte utvecklas som planerat.
  • Olycksfallsförsäkring
  • Sjukavbrottsförsäkring. Den här försäkringen kan ge dig ersättning för fasta kostnader vid sjukdom.
  • Se även över försäkringar som höjer sjukpenning, kostnad för läkarvård samt vikarie.
image
David Hagberg  1082 visningar
Senast uppdaterad: 2/15/2019 1:55 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Följ oss på

facebook instagram youtube
footer desktop
footer mobile