Starta aktiebolag under 5 minuter

Få dina stiftelsedokument direkt till din e-post inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Priset är 990 kr+ moms.

Fyll i dina uppgifter

Starta företag utan onödigt krångelNär du är i skedet inför att starta företag så har du drömmen om att bli din egen chef, få en friare arbetsdag och själv kunna planera din tid. Men det är inte det enda som är innebörden av att starta företag. Det handlar också om att du ska hitta en försörjning. Något att leva på i det långa loppet. Du måste på sikt kunna ersätta den inkomst du tidigare kan ha haft i en anställning. Har du inte varit anställd och startar företag för att komma ur arbetslöshet är detta ännu viktigare att tänka på. Någonting måste trots allt ”sätta mat på bordet” i slutet av dagen även åt dig som startar företag.

Men det är av precis detta skäl som det också är viktigt att det är lätt att komma igång. Om du ska lyckas som en av landets framgångsrika företagare kan du inte låta onödiga hinder stå i din väg. Ett tydligt exempel kan vara krånglig byråkrati eller oväntade obehagliga överraskningar som dyker upp runt husknuten utan att du vet ordet av. När du vänder dig till myndigheterna för att komma igång med ditt företag kan handläggningstider och byråkrati lätt bli det första som ger dig huvudverk. Tyvärr är det ofta huvudverk som inte går att bota med piller eller en huskur.

Om du ska registrera ett aktiebolag finns det professionell hjälp att få av kunniga experter på detta område. De hjälper dig att komma igång på bara några dagar. Snabbt och enkelt kan du påbörja registreringen här på vår sida. 

Aktiebolag och andra företagsformer du kan starta upp

Du som ska starta ett aktiebolag behöver 50 000 kronor i aktiekapital. Det finns möjlighet att själv starta upp denna bolagsform eller vara flera delägare. Delägarna kan vara aktiva eller passiva. I båda fallen äger man en procentuell andel av de aktier som finns i bolaget. En aktiv delägare är med och driver verksamheten framåt till skillnad från en passiv delägare som bara bidrar med kapital. Att dela upp de 50 000 kronorna kan vara ett billigare sätt att starta upp din verksamhet. Men glöm inte att även passiva delägare har rätt till en del av den vinst som görs i bolaget. Om du inte har möjlighet att betala in denna summa och inte vill bli delägare i ett företag finns det andra företagsformer att tillgå.

Företagsformer som inte är aktiebolag är vanligtvis enskild firma, handelsbolag eller kommanditbolag. Ibland drivs också vissa verksamheter som ekonomiska föreningar. 

image
David Hagberg  1027 visningar
Senast uppdaterad: 3/29/2019 12:46 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Följ oss på

facebook instagram youtube
footer desktop
footer mobile