Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Starta företag som florist

Om din dröm är att öppna en floristbutik i staden där du bor så är det givetvis någonting du ska försöka förverkliga. Men det är viktigt att du inte tar dig vatten över huvudet när du förverkligar din dröm. Det är smart att lägga upp en strategi för hur du ska gå till väga. Att öppna en floristbutik är mer än att bara sälja blommor. Öppna floristbutik är att starta företag som florist. Med allt vad det innebär.

Men på din resa på vägen mot att bli en framgångsrik florist är det ett bra första steg att göra en affärsplan. Där tar du med din affärsidé och allt annat du bör ta i beaktan när du startar upp. Det kan vara bra att gå till sig själv och se vilken kompetens du själv har att erbjuda. Om det nu är blommor du ska arbeta med är det bra om du är kunnig inom området. Du kan ha en floristutbildning eller varit anställd som florist tidigare till exempel.


Dessutom är det viktigt att du undersöker vilken efterfrågan det finns på dina produkter eller tjänster i området där du bor. I fallet med floristverksamhet är detta ofta blommor och om du har en butik som säljer dessa till kunder i ditt närområde måste du ha kunskap om hur stor köpkraften är. Det är trots allt din försäljning som är avgörande för din personliga inkomst. Du måste gå med vinst.

Men det finns flera sätt att erbjuda produkter och tjänster. Inte minst med hjälp av datorn och internet. En annan form av försäljning kan vara att sälja via postorder. Du kan ta kontakt med en större franchising-kedja och bli en del av denna. Det kan i slutändan vara mer lönsamt än att stå på helt egna ben. Starta Företag har skrivit om franchising tidigare. Om du vill läsa mer om vad franchising är kan du göra det här.

Oavsett hur du väljer att starta företag så kommer du behöva bistå med olika uppstartskostnader. Leverantörer tillkommer också. Dessa kostnader kan skifta mycket beroende på hur mycket du väljer att spendera på exempelvis marknadsföring. Verksamheten måste ju synas utåt om någon ska komma och köpa av dig. Men om detta känns kostsamt finns förstås alternativet att först hitta en affärspartner som du har förtroende för och sedan starta upp verksamheten som delägare. Det som är viktigt att tänka på när du väljer att inleda ett företagande med en annan person på delägarnivå är att ni kommer varandra mycket nära. Det är därför viktigt att ni alltid kan lita på varandra.

Håll kostnaderna nere

Du som hittar den perfekta delägaren och vill hålla kostnaderna nere kan välja att starta ett handelsbolag. Handelsbolag kräver inget aktiekapital och har många likheter med en enskild firma. Den största skillnaden är att ett handelsbolag alltid består av två eller flera bolagsmän. En enskild firma är alltid en fysisk person. 

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading