Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 99Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Starta företag med crowdfunding

När du precis ska starta företag är det lätt att du ställer dig frågan – hur ska jag finansiera uppstarten? Detta är viktigt att ha tänkt igenom noga om din affärsidé ska vara möjlig att göra till ett hållbart företagande. Du kan ju ha en bra idé, men om du inte vet hur du ska organisera dig blir det svårt att lyckas ändå. Oavsett hur bra din affärsidé är.

När du ska finansiera din företagsstart är det vanligaste är att man finansierar det med egna medel. Men den möjligheten finns inte alltid för alla och då gäller det att hitta en annan lösning som också är hållbar på lång sikt. Du kan då vända dig till en finansiär. Härifrån kan upplägget komma att se mycket olika ut från fall till fall. Det är viktigt att du hittar någon att arbeta med dom kan ge dig det du behöver utan att han eller hon begär för mycket tillbaka. Detta är en avvägning och en fråga om förhandling.

Formerna och villkoren för finansiering skiljer sig åt. Det skiljer sig som sagt. Men det kan normalt delas in i lån, riskkapital och bidrag. Vidare kan det vara bra att kartlägga dina kontakter innan du bestämmer dig för en viss typ av finansiering. Det kan visa sig vara lönsamt för ditt företag. Många företag startar genom att affärsbekanta eller familj och vänner skjuter till kapital eller blir delägare i företaget. Var inte rädd för att våga be om kapital från andra till uppstarten. Uppmuntra dem till att investera i ett projekt som du avser göra till en framgångssaga.

Starta företag med kollektiv mikrofinansiering

Nu kommer vi in på det som kallas ”crowdfunding”. Du har kanske hört begreppet men aldrig riktigt förstått vad det betyder. Eller så är det något helt nytt för dina företagaröron. Oavsett är det något som alla företagare bör ha kännedom om. Inte minst när de är i startgroparna och ska starta företag. Då kan detta vara ytterst behjälpligt. Crowdfunding är en slags kollektiv mikrofinansiering och kan se ut på flera olika sätt. Det handlar om att människor går ihop för att genom många mindre bidrag eller medlemsavgifter förverkliga ett projekt eller utveckling av en idé. Det är således en form av investering från de som deltar. Precis som när en riskkapitalist investerar en stor summa pengar i ett nytt aktiebolag. Läs mer om aktiebolag på starta-aktiebolag.se. Men crowdfunding sker ofta på internet, genom olika typer av röstningssystem och communities till skillnad från ett avtal som skrivs med en riskkapitalist.

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading