Starta aktiebolag under 5 minuter

Få dina stiftelsedokument direkt till din e-post inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Priset är 990 kr+ moms.

Fyll i dina uppgifter

Starta företag allt mer populärt i landet

Du som vill bli din egen chef har nu chansen att vara med och ta del av den nya modeflugan. Starta företag idag. Det öppnar upp en ny värld av möjligheter för dig. En frihet du inte kan ha när du är anställd. Dessutom är det du som får bygga något från grunden och se det växa till något storslaget. Du har möjligheten att utforma ditt jobb utefter dina drömmar.

Men det är en stor utmaning. Det finns många nya företag och flera kommer konkurrera med din verksamhet. Det är därför viktigt att du är bra på det du gör. I oktober registrerades otroliga 6 049 nya företag i hela landet jämfört med 5 143 under samma månad i fjol. Samtliga företagsformer ökade i oktober och aktiebolagsformen är fortfarande den mest populära. Statistiken avser de fyra vanligaste företagsformerna; aktiebolag, enskild näringsidkare, handelsbolag och kommanditbolag.


Men enskilda näringsidkare som enbart är registrerade för F-skatt finns inte med i Bolagsverkets statistik. Om du vill veta mer om registrering av F-skatt och vad det är finns det bra information att fördjupa sig i på f-skatt.se.

På Bolagsverket ser man ett trendbrott med en ökning på över 17 procent i oktober. Nyföretagandet under hela 2017 har nu totalt sett ökat med runt en procent. Det är över den höga nivån under 2016. Utvecklingen är positiv och har du inte kastat dig in i den nya modetrenden än är det hög tid nu.

Utvecklingen ser positiv ut över nästan hela landet. Nyföretagandet ökade i 19 av 21 län under oktober. Men det är inte storstadsregionerna där trenden är starkast. Modeflugan ar blommat ut över hela landet. Största ökningen hade Jönköpings län med plus 55,9 procent och Västernorrlands län med plus 50 procent. Du behöver således inte känna dig ensam om du ska starta företag var du än bor i Sverige. Det finns fler entreprenörer på din ort att dela idéer med.

Professionell rådgivning när du ska starta företag

Om du känner att du ändå är i behov av professionell rådgivning från experter när du startar upp din verksamhet finns det kunniga experter att rådfråga. Om du till exempel ska starta upp ett aktiebolag kan du få bra hjälp på starta-aktiebolag.se. De hjälper dig med alla dina frågor om aktiebolag. Oavsett var du bor i landet.

Skribent: Rasmus Orsén