Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 99Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Starta aktiebolag som kock

Tidiga morgnar och sena nätter. Det är ofta så det ser ut inom kockyrket. Man måste verkligen älska sitt jobb för att klara av detta. Älskar man sitt jobb så vill man ofta gå längre än att jobba på samma restaurang år ut och år in. Många drömmer därför om att starta aktiebolag och förverkliga sin dröm om att äga en alldeles egen restaurang. Tänk dock på att det är otroligt viktigt att man som kock jobbar för någon annan innan man funderar på att starta eget. Man behöver erfarenheten för att lyckas.

Dyrt att starta restaurang

Ska man starta en ny restaurang så måste man vara beredd på att det kommer att kosta en hel del. Det är inte säkert att företaget går med vinst de första året. Uthållighet krävs och det är otroligt viktigt att man håller hög standard på alla sätt och vis för att ge kunderna en chans att komma tillbaka. Tänk på att den allra bästa reklamen är gratis. Det är reklamen då en person berättar för en annan att han eller hon har varit och ätit hos dig och hur fantastiskt det var.


Andra alternativ

Om tanken är att man vill starta aktiebolag, men kanske inte äga en restaurang, så finns det så klart andra bra alternativ. Man kanske vill starta upp ett företag som säljer nyttig snabbmat, vilket är väldigt trendigt just nu. Eller så kanske man vill gå ett steg längre och hyra ut sig själv som kock och komma hem till kunder och faktiskt laga mat hos dem när det är fest. Om man väljer detta sätt så kommer kostnaden för att starta upp att bli otroligt låg. Eller så kanske man känner att man i stället vill ha ett färdigt koncept och då är franchising ett mycket bra alternativ. Det finns otroligt många sätt att starta aktiebolag på.

Starta aktiebolag

För att starta aktiebolag så behöver man ett aktiekapital på 50 000 kronor. Många väljer att starta aktiebolag själv, medan andra tycker att det är bättre att vara flera. Det är så klart helt upp till dig. En del tycker att det kan vara lite knepigt att starta aktiebolag. Och det stämmer att det finns mer att tänka på än med andra företagsformer. Du måste till exempel göra att bokslut efter varje räkenskapsår och du måste redovisa moms varje månad eller en gång om året om du hellre vill det.

Tycker du att detta verkar knepigt så finns det så klart revisorer som gärna hjälper dig med detta. När det gäller just registreringen av företaget så är ett bra tips att gå till starta-aktiebolag.se. Här får man den hjälp man behöver när man ska starta aktiebolag. Det är ju bra om registreringen går igenom så fort som möjligt så att man kan börja planera för sitt nya företag.

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading