Starta aktiebolag under 5 minuter

Få dina stiftelsedokument direkt till din e-post inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Priset är 990 kr+ moms.

Fyll i dina uppgifter

Starta aktiebolag - så gör du!Det finns vissa saker som bara måste uppfyllas för att du ska få starta aktiebolag. Det första du måste tänka på är att ditt företag behöver ha ett aktiekapital på 50 000 kronor. Detta kan vara antingen kontanter eller egendom. Som du ändå kommer att ha nytta av i ditt företag. Man kan se detta som ett kapital som ger dig en möjlighet att starta aktiebolag. Det behövs alltid lite pengar precis i uppstarten. Det är mycket bra att kunna använda dessa 50 000 kronor till något som verkligen behövs.

Ett aktiebolag styrs genom en styrelse. Styrelsen måste vara en eller två ledamöter. Samt minst en suppleant. Detta gäller även om du är själv och ska starta aktiebolag. Det är styrelsen som utser VD, vilket med största sannolikhet kommer att bli du själv om du är ensam med att starta upp.

Det första du måste göra när du ska starta aktiebolag är att du ska registrera ditt företag. Det är bra att ha en affärsplan så tidigt som möjligt. Tycker du att det verkar krångligt och om du gärna vill ha hjälp med att registrera ditt företag, så vänd dig till oss, här finns mycket bra hjälp att få.

När registreringen är klar och godkänd så är det bra att fundera över hur du ska skydda ditt företag på bästa sätt. Kanske vill du direkt gå in och skydda ditt företagsnamn och din logga så att ingen kan använda sig av dessa. Kanske är du intresserad av att söka patent på en uppfinning som du har i företaget eller så kanske du vill skydda den speciella designen som du har på din produkt. Detta är så klart väldigt individuellt från företag till företag och det beror i mångt och mycket på vad du ska pyssla med. När det gäller litterära verk eller andra produkter som omfattas av upphovsrätt, så behöver man inte ansöka om detta. Upphovsrätten sker automatiskt.

Hållbart företagande när du ska starta aktiebolag

I dagens samhälle pratar vi mycket om hållbarhet och även så när det gäller företagande. Detta är otroligt viktigt idag och både kunder och andra företag kommer att älska dig om du följer reglerna för hållbart företagande. Detta innebär i stora drag att man ska förena lönsamhet med hänsyn för miljön och socialt engagemang. Det innebär att man tar ansvar för en hållbar utveckling genom att spara på företagets egna resurser och samtidigt minska den negativa miljöpåverkan. Detta är otroligt viktigt idag och kommer att ge ditt företag en otroligt bra konkurrensfördel.

Det kanske känns tungt och komplicerat att starta aktiebolag, men det är inte så farligt som det låter. Så länge som man kollar på vad man behöver göra och ta saker och ting i ordning och steg för steg, så ska du se att det inte är så svårt. Aktiebolag är trots allt den mest populära företagsformen i Sverige idag.

image
David Hagberg  1112 visningar
Senast uppdaterad: 3/29/2019 4:27 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Följ oss på

facebook instagram youtube
footer desktop
footer mobile