Starta aktiebolag under 5 minuter

Få dina stiftelsedokument direkt till din e-post inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Priset är 990 kr+ moms.

Fyll i dina uppgifter

Starta aktiebolag med riskkapital

Kanske vill du helt själv finansiera ditt företag. Eller så söker du kanske just nu ivrigt efter investerare som vill hjälpa dig att komma igång med att starta aktiebolag. Väljer du att låta investerare ge dig kapital till ditt bolag så förväntar de sig helt naturligt något tillbaka. Riskkapital är alltså det kapital som en investerare riskerar när han eller hon ger dig pengar att spendera för att starta upp ditt företag eller föra det framåt.

Det finns olika typer av riskkapital. Venturekapital, eller tillväxtkapital som det också kallas, är en typ av riskkapital och den gillar investerare ofta att satsa i nystartade bolag som har hög risk, men då även också hög potential. Tillväxtkapital investeras ofta när ett företag behöver ta nästa steg i dess utveckling. Boyout är en mer generell typ av investering som oftast används i mer etablerade företag.

En person som lägger in riskkapital i ett företag tar ofta en ganska stor risk. Ofta en större risk än vad till exempel banker gör när de godkänner lån. Detta för att hela kapitalet faktiskt snabbt kan gå förlorat om företaget inte utvecklas som det är tänkt. Varför gör då en investerare detta? Jo, själva tanken är att riskkapitalets aktier kommer att öka i värde och på så vis gör investeraren sin vinst när de säljer sina aktier. Det är viktigt att du har en övertygande produkt eller idé innan du ska starta aktiebolag. För att kunna få någon att investera.

Om du precis har tänkt att starta aktiebolag och du har lyckats värva en investerare så brukar man kalla kapitalet som han eller hon lägger in för såddkapital. Riskkapital är ofta väldigt lämpligt när man ska starta aktiebolag och har en ganska riskfylld idé. Men som samtidigt har väldigt hög potential för tillväxt.  Ofta kan man som innovatör till exempel få tillgång till pengar innan man ens har startat företaget. Anledningen till att man får tillgång till dessa är ofta att man ska använda dem för att utveckla sin produkt eller idé och på så sätt komma igång att utveckla sin verksamhet. Att snabbt kunna göra den lönsam.


Att välja rätt väg

Hur hittar man då någon som är villig att investera? Det är inte alltid så lätt. Det finns dock olika organisationer i Sverige som hjälper till att sammankoppla företag med de som är villiga att gå in med riskkapital. Det är dock viktigt att känna till att om man får medel från ett riskkapitalbolag så har de ofta höga krav. Många kräver att få gå in som delägare och de kräver då också en plats i styrelsen. Självklart är det du som måste avgöra om detta passar dig och ditt företag. Det är bra att bestämma detta redan innan du ska starta aktiebolag.

Om du nu är redo att starta aktiebolag så gå till starta-aktiebolag.se. Här hjälper de dig gärna med allt pappersarbete och registreringen går snabbt och smärtfritt. Precis så enkelt som du vill att det ska vara.

image
David Hagberg  1251 visningar
Senast uppdaterad: 2/13/2019 3:50 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Följ oss på

facebook instagram youtube
footer desktop
footer mobile