Starta aktiebolag under 5 minuter

Få dina stiftelsedokument direkt till din e-post inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Priset är 990 kr+ moms.

Fyll i dina uppgifter

Starta aktiebolag – hur gör man?

Först och främst måste man välja att ta tjuren vid hornen. Det finns en massa regler man måste följa och blanketter som myndigheter måste ha ifyllda innan man kan starta aktiebolag. Ett tips för att klara av den inledande fasen som kanske känns som ett ganska skrämmande steg, är att fokusera på varför man gör det man gör. Om svaret blir ”för att jag brinner för detta” så är det bara att tuta och köra. 

Affärsidé

Man måste ha en affärsidé innan man kan starta aktiebolag. Först och främst ska man tänka på vad man vill göra, men det räcker tyvärr inte. Man måste också fundera över vad som är en bra affärsidé. Om det finns en efterfrågan och var finns den i så fall? Vilka trender finns för tillfället, vad konsumenterna eller kunderna saknar och om du faktiskt har den rätta kompetensen för att kunna driva ett företag som erbjuder något som människor är beredda att betala för? Hör dig för, läs på, prata med folk i branschen. Fyll på med kunskap, allt för att vara så beredd som möjligt när det är dags att inta marknaden. I samma veva kan det vara en bra idé att även göra en marknadsplats om man tänker pyssla med E-handel. En marknadsplats har mer fokus på kunder och klienter och här sätter man upp strategier för att nå rätt målgrupp.


Affärsplan

När man har sin affärsidé klar är det dags att få ner allt till konkreta bokstäver och ord på papper i form av en affärsplan. Det kanske känns som något tråkigt och delvis jobbigt, men det är likväl nödvändigt när man ska starta aktiebolag. En affärsplan ger både dig själv och banken eller andra investerare en bra överblick av att företaget faktiskt kommer att fungera i realiteten och inte bra i huvudet på dig själv. Därefter är det dags att kolla ekonomin. Beroende på vilken slags företagsform man väljer krävs olika summor för företags- eller bolagsstarten. Fundera på lån, kapitalinsats och startbudget. Detta är mycket viktigt för att allt ska fungera.

Varumärke när du ska starta aktiebolag

En del som oftast känns lite roligare än pappersarbetet är att hitta på ett snyggt namn och en passande logga till företaget. Fundera på om namnet ska vara minnesvärt, indikera på vad företaget erbjuder, väcka intresse, vara positivt eller berätta vem du som ska starta företag är.

Att starta aktiebolag innebär ett stort ansvar. Därför är det viktigt att man vill göra det – på riktigt. Ställ frågan ”gör jag detta för min egen och för mina kunders skull? Är svaret ja? Bra! Då är det bara att köra på!

image
David Hagberg  1068 visningar
Senast uppdaterad: 2/15/2019 11:22 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Följ oss på

facebook instagram youtube
footer desktop
footer mobile