Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Regler för företagsnamn när du ska starta aktiebolagAlla företag som startas upp måste ha ett företagsnamn som gör det igenkännbart för omvärlden. Ett företagsnamn kan konstrueras på många olika sätt. Det är viktigt att tänka på att namnet ska uppfattas som ett företagsnamn. Namnet måste också följa de regler som gäller för företagsnamn. Det är därför viktigt att du som entreprenör känner till detta innan du startar upp innan du startar ditt första företag. Exempelvis om du ska starta aktiebolag.

Namnet ska göra det möjligt att skilja ditt företag från andra företag, föreningar och varumärken. Du vill ju vara unik på marknaden. Kunderna ska veta vem du är och inte gå till någon annan på grund av något som du har gjort bra.

Företagsnamnet ska alltså inte kunna förväxlas med andra företagsnamn eller varumärken. Det får inte heller innehålla något som kan uppfattas som någon annans egenartade efternamn om användningen av det kan vara till nackdel för den som har det namnet.

Uppgifterna i namnet ska stämma med verkligheten och företagets verksamhet. Det är exempelvis inte så passande att döpa en rekryteringsfirma till Bosses pizzeria. Eller för den delen döpa en glasskiosk till Mackans buss.

Men namnet får inte innehålla något som kränker någons upphovsrätt. Exempelvis inskränka på ett varumärke. Det får inte heller innehålla diskriminerande eller förolämpande ord och uttryck. Detta kan vara något som förefaller rasistiskt eller riktat mot någon enskild person.

Vad händer om reglerna inte följs?

Om företagsnamnet inte lever upp till ovan nämnda regler kommer svenska myndigheter inte att godkänna det företagsnamnet och företaget kommer inte att bildas. Du som exempelvis vill starta upp ett aktiebolag har således kört rakt in i en betongvägg. Men det hade lätt kunnat undvikas, bara man känner till hur det går till. Precis som allt annat i världen är det enkelt bara man vet hur man ska göra.

I rollen som företagare är det viktigt att våga be om hjälp när du inte besitter kunskapen själv. Det är nyckeln till att bli framgångsrik på längre sikt. Även om det kan förefalla som en svaghet för stunden kommer det ge dig så mycket tillbaka som du tar med dig i ditt företagande i framtiden. Om du ska starta aktiebolag så kan detta vara allt ifrån hur man på bästa sätt lägger upp organisationsstrukturen till var man vänder sig när man behöver rådgivning om mer administrativa ärenden. På vår sida kan du hitta mycket givande information om hur det går till när du ska starta upp denna bolagsform och hur du går till väga för att skapa dig ett företagsnamn som passar din verksamhet.

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading