Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Patent är viktigt när du ska starta aktiebolagProcessen att få patent när man ska ska starta företag

Att starta aktiebolag innebär att behöva tänka på massor. Här kan du få hjälp med det första steget. När du har startat aktiebolaget måste du tänka på patenten. Här är det absolut första du ska göra att hålla tyst. Det första kriteriet för att få patent är nämligen att det ska vara en ny idé eller produkt. Om du har marknadsfört den eller skrivit om den i en tidning så är den inte ny, även om det är du som uppfunnit den. Och då får du inte patent när u startar eget och blir företagare.

Krav nummer två är att din idé har uppfinningshöjd. Den måste ”skilja sig väsentligt” från allt annat som redan finns på marknaden redan i processen av att starta aktiebolag. Det får inte heller vara en alltför enkel idé. Lösningen får inte ligga nära till hands för den som är kunnig inom uppfinningens teknikområde.

Tredje och sista delen i att få patent handlar om att din idé ska vara ”industriellt tillämpbar”. Uppfinningen ska med andra ord vara något konkret och inte bara en teori. Det är extremt viktigt att tänka på när man startar eget för att bli företagare. Den ska dessutom fungera och faktiskt fylla en funktion. Du behöver dock inte ha ett färdigt exemplar av produkten när du lämnar in ansökan. Evighetsmaskinen är ett typexempel på en uppfinning som aldrig fått patent. Det finns många teorier om hur man ska tillverka en, men ingen fungerar. Uppfyller din produkt dessa tre kriterier är det dags att skicka in en patentansökan direkt när du har startat aktiebolaget.

Gör en detaljerad ansökan för patent när du ska starta företag

Din ansökan måste vara så detaljerad som möjligt. Du måste lita till patentsystemet och verkligen avslöja allt. Man ska kunna tillverka produkten enbart genom att läsa din patentansökan. Många avslöjar för lite, och då finns risken att din uppfinning på pappret liknar något som redan finns. Det kan verka konstigt att dela med sig av detaljer innan man får patentet i handen, men ett beviljat patent gäller från den dagen ansökan lämnades in. Det innebär att även om någon skulle få syn på din patentansökan, är de för sent ute. Du har ju ett tidigare datum på din ansökan.

Att fylla i en patentansökan på rätt sätt kan vara svårt när man startar aktiebolag och blir företagare. Därför använder de flesta sig av ett patentombud, en expert på patent-processen. Det är väldigt viktigt att det blir rätt från början, eftersom man inte får gå in och lägga till information i sin ansökan när den väl är inlämnad. Ombuden känner dessutom till processen och språket, därför går det ofta snabbare att få patentet.

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading