Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Ny kompetens - nyanlända som ska starta aktiebolagFör att Sverige ska bli bättre på att ta tillvara på nyanlända och all deras kompetens finn det så kallade Tillväxtverket. Tillväxtverket har som uppgift att hjälpa nyanlända och asylsökande till att starta olika former av företag. Om du vill starta aktiebolag är det mer än välkomnat i Sverige. Det är tillsammans som vi bygger upp vårt land. Utan all den kompetens och företagarpotential som nyanlända och asylsökande besitter skulle inte Sverige vara lika starkt.

Både du som är asylsökande eller nyanländ kan starta företag i Sverige. Således kan både asylsökande och nyanlända starta aktiebolag. Reglerna för vad som gäller skiljer sig dock en aning.

De som har fått uppehållstillstånd kan antingen ha flyktingstatus. Det innebär att man får stanna i tre år. Om man i stället har status som skyddsbehövande är perioden endast tretton månader. Oavsett vilken status man besitter, kan det tillfälliga uppehållstillståndet bli permanent genom att vara egenföretagare. Hur? Jo, genom att kunna påvisa att man är egenförsörjande på sitt aktiebolag går det att ansöka om permanent uppehållstillstånd. Men det gäller först när den tidsbegränsade perioden är över. Att starta företag ökar på så sätt chanserna att få stanna i Sverige.

Den som är asylsökande kan faktiskt starta aktiebolag under tiden som själva asylprövningen pågår. Det enda som krävs är att man har godkänd F-skatt och ett samordningsnummer. Både numret och F-skattesedeln ansöker man om hos Skatteverket.

För att få  starta bolag måste man betala en avgift till Bolagsverket. Bolagsverket är en statlig myndighet som hanterar bolagsfrågor i landet. Viktigt att veta för den som ska starta aktiebolag är att ärendet där ansökan om att få starta aktiebolag inte hanteras förrän betalningen är gjord. För att  starta aktiebolag betalar man i svenska kronor, vilket innebär att avgiften är momsbefriad. Avgiften går att betala både på Bolagsverkets hemsida eller med pappersblankett. Om man ska kunna använda sig av e-tjänsten krävs dock ett svenskt personnummer.

När man har bestämt att du ska starta aktiebolag måste man alltså betala och ansöka om att få starta den bolagsformen. Man bör också välja ett snyggt namn om man ska starta företag. Om man vill ha ett eget namn som ingen annan har kan man också anmäla det hos Bolagsverket. Det är dock inget måste. Det kan däremot göra det enklare för den som ska starta aktiebolag, att attrahera och få kunder. Om man inte är helt säker på att man vill starta aktiebolag, eller om man bara vill veta mer om hur det går till, kan man alltid höra av sig till oss. 

Tillväxtverket jobbar för att invandrare ska kunna starta aktiebolag

Trots att Sverige verkligen behöver nyanlända och asylsökande som vill starta aktiebolag finns det idag vissa problem. Problem som försvårar och minst sagt dämpar motivationen för invandrare. För att nyanlända och asylansökande ska kunna starta aktiebolag i Sverige har Tillväxtverket tagit fram ett antal rekommendationer. Dessa har tagits fram för att underlätta och skapa bättre förutsättningar, både för landet och de som vill starta aktiebolag.

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading