Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 99Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Nej till statligt stöd i EUFör en tid sedan skrev Starta-Företag.se om EU och den monetära union som finns inom unionen. Det kan du läsa mer om här. Nu ska vi ännu en gång lyfta upp EU på dagordningen. Men denna gång ska vi se närmare på vilka regler som finns inom EU när det gäller statligt stöd. Det kan vara bra för dig som företagare att känna till. Alla företagare har ett intresse i att hitta stöd och rådgivning för att bli mer framgångsrika. Inte minst om de precis ska starta upp en verksamhet. Du är kanske i startgroparna av att starta aktiebolag och letar efter all hjälp du kan få för att komma igång. Ekonomiskt såväl som erfarenhetsmässigt. Om du kan få stöd från staten är det självklart viktigt att känna till detta.

Men utgångspunkten enligt EU-reglerna är att statligt stöd är förbjudet. Det finns däremot som i de flesta fall med regler också undantag till dessa. EU:s regler om statligt stöd måste tas hänsyn till när Skatteverket medger sådana skattenedsättningar som utgör statligt stöd.

Sverige håller inte i spakarna själva här. EU:s regler om statligt stöd sätter ramarna för Sveriges och andra medlemsstaters möjligheter att kunna stödja en viss verksamhet. Dessa regler gäller bland annat vid skattenedsättningar av olika slag. Det kan vara vissa skattebefrielser och skattereduktioner som Skatteverket fattar beslut om. När Skatteverket medger skattenedsättningar som omfattas av EU:s regler om statligt stöd måste EU-reglerna följas.

Vad är alternativet?

Du som ska starta aktiebolag bör däremot inte förutsätta att du får statligt stöd till din verksamhet. Utgångspunkten enligt EU-reglerna är fortfarande att statligt stöd är förbjudet. Det är viktigt att ha med sig detta i ett tidigt stadium. Det finns däremot annan hjälp att få när du ska komma igång med ditt företagande och bilda ditt bolag. Du kan få hjälp att starta upp ditt aktiebolag här på vår sida. Här finns rådgivning som tar dig igenom hela processen för att komma igång med din verksamhet.

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading