Starta aktiebolag under 5 minuter

Få dina stiftelsedokument direkt till din e-post inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Priset är 990 kr+ moms.

Fyll i dina uppgifter

Nej till generella företagsnamn hos BolagsverketSå här gör du för att ändra bolagsnamn och/eller bolagsbeskrivning:

  1. Låt bolagsstämman besluta om en ny bolagsordning där det nya namnet och/eller verksamheten skrivs in
  2. Skicka in anmälan till relevant myndighet
  3. Skicka in ny bolagsordning och protokoll från bolagsstämman till Bolagsverket

Skicka gärna in några olika förslag på nytt företagsnamn. Det är en fördel om de skiljer sig betydligt från varandra, då det ökar chanserna att namnet blir godkänt. Bolagsverket granskar namnförslagen och beskrivningen av verksamheten. Om allt godkänns registreras det nya namnet och/eller verksamhetsbeskrivningen och det skickas ut en registeruppgift via post till dig.

Val av företagsnamn

Ditt företagsnamn får inte vara för generellt hållet, exempelvis skulle inte namnet Biltvätt AB godkännas. För att ett sådant namn ska godkännas behöver du lägga till någon specifik information som beskriver företaget, så som Anderssons Biltvätt AB eller Biltvätten i Smygehuk AB. När det gäller namn på aktiebolag finns en regel som säger att namnet måste innehålla ordet ”aktiebolag” eller ”AB”. Dessutom får privata aktiebolag inte innehålla ordet ”publikt” och publika aktiebolag får inte innehålla ordet ”privat”. Dessa regler gäller inte för handelsbolag eller kommanditbolag. 

image
David Hagberg  1080 visningar
Senast uppdaterad: 4/2/2019 11:27 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Följ oss på

facebook instagram youtube
footer desktop
footer mobile