Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Här får du ditt organisationsnummer när du startar företagAlla fysiska personer har ett personnummer. Men det är bara fysiska personer som har det, juridiska personer har det inte. Därför finns så kallade organisationsnummer. Organisationsnummer är vad som skulle kunna benämnas som en identitetsbeteckning för juridiska personer. För bolag, föreningar, stiftelser, myndigheter och andra organisationer skulle detta kunna ses som deras motsvarighet till ditt personnummer.

Organisationsnummer är för juridiska personer på samma sätt som ett personnummer är en identitetsbeteckning för fysiska personer. Systemet med organisationsnummer finns till för att det ska finnas ett enhetligt system för identifiering av juridiska personer. Det behövs bland annat för att underlätta informationsutbytet mellan företag och myndigheter.

Organisationsnummer kan bara delas ut av en myndighet. Den myndighet som registrerar den juridiska personen tilldelar också den juridiska personen organisationsnumret vid samma tidpunkt som den bildas. Det kan också ske när det finns någon anledning att införa organisationen i fråga i myndighetens register.

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading