Starta aktiebolag under 5 minuter

Få dina stiftelsedokument direkt till din e-post inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Priset är 990 kr+ moms.

Fyll i dina uppgifter

Här får du ditt organisationsnummer när du startar företagAlla fysiska personer har ett personnummer. Men det är bara fysiska personer som har det, juridiska personer har det inte. Därför finns så kallade organisationsnummer. Organisationsnummer är vad som skulle kunna benämnas som en identitetsbeteckning för juridiska personer. För bolag, föreningar, stiftelser, myndigheter och andra organisationer skulle detta kunna ses som deras motsvarighet till ditt personnummer.

Organisationsnummer är för juridiska personer på samma sätt som ett personnummer är en identitetsbeteckning för fysiska personer. Systemet med organisationsnummer finns till för att det ska finnas ett enhetligt system för identifiering av juridiska personer. Det behövs bland annat för att underlätta informationsutbytet mellan företag och myndigheter.

Organisationsnummer kan bara delas ut av en myndighet. Den myndighet som registrerar den juridiska personen tilldelar också den juridiska personen organisationsnumret vid samma tidpunkt som den bildas. Det kan också ske när det finns någon anledning att införa organisationen i fråga i myndighetens register.

image
David Hagberg  1031 visningar
Senast uppdaterad: 4/2/2019 10:48 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Följ oss på

facebook instagram youtube
footer desktop
footer mobile