Starta aktiebolag under 5 minuter

Få dina stiftelsedokument direkt till din e-post inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Priset är 990 kr+ moms.

Fyll i dina uppgifter

Färre startade aktiebolag i September 2017
Nyföretagandet minskade september månad

Som nyföretagare kan man välja att starta flera olika typer av företag. Statistik visar att samtliga typer av nyföretagande har minskat. Detta gäller även nystartade aktiebolag. I september 2017 har såväl starten av nya aktiebolag, enskilda näringsidkare, handelsbolag och kommanditbolag gått ner. Statistik från september 2017 visar att nyföretagandet gått ner med 5,7 procent jämfört med september 2016.

Företagandet ökade under 2016

Det kan vara svårt att hålla samma siffror som 2016 då nyföretagandet i stort gick upp med 6 procent. Hittills visar statistik att nyföretagandet i stort har minskat jämfört med 2016 men bara med 0,8 procent. Den mest populära formen att starta företag på är samma som föregående år; nämligen att starta aktiebolag. Statistiken kan dock vara missledande då siffrorna 2016 var ovanligt höga och ökade mycket.

Situationen gällande nyföretagandet per län och att starta aktiebolag

Beroende på län i Sverige, så ser man trender på var flest startar aktiebolag. Samtidigt som statistiken i stort gick ner för nyföretagandet i landet, gick det upp i vissa län. Västmanland är det län i Sverige som minskade mest jämfört med föregående år. Hela 29 procents skillnad var det i antal startade företag jämfört med samma månad året innan. I andra län var det dock fler som ville registrera och starta aktiebolag och andra typer av företag. Företagandet gick upp i län som Jämtlands län och Gävle län trots höga genomsnittliga siffror från föregående år. I Jämtlands län gick nyföretagandet upp med 9,5 procent i september 2017 jämfört med september 2016. Det kan även här alltså antas att de personer som har velat starta aktiebolag och bli företagare även gjorde det.

image
David Hagberg  1034 visningar
Senast uppdaterad: 4/2/2019 9:57 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Följ oss på

facebook instagram youtube
footer desktop
footer mobile