Starta aktiebolag under 5 minuter

Få dina stiftelsedokument direkt till din e-post inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Priset är 990 kr+ moms.

Fyll i dina uppgifter

Beskattning av inkomst av tjänst och att starta ett eget företagNär det gäller beskattning av vinst i till exempel en enskild firma så beskattas det som inkomst i näringsverksamhet. När det gäller inkomstslaget tjänst räknas bland annat inkomst från anställning och pensioner. Detta kan vara bra att känna till om du ska starta ett eget företag.

Inkomstslaget tjänst när du ska starta ett eget företag

För att den verksamheten du bedriver ska anses som näringsverksamhet måste den uppfylla tre villkor. Alla villkoren måste vara uppfyllda. Verksamheten ska utmärkas av att den drivs varaktigt, självständigt och i vinstsyfte. När kravet på självständighet inte är uppfyllt har även det betydelse för om en inkomst. I stället kan komma att beskattas i inkomstslaget tjänst. Om kravet på vinstsyfte inte är uppfyllt kan inkomsten i stället anses som hobbyverksamhet och därmed beskattas i inkomstslaget tjänst.

För dig som är intresserad av att starta ett eget företag så finns all hjälp du behöver hos oss. Det finns en hel del att tänka på när det gäller att starta en näringsverksamhet (inte minst när det gäller att starta aktiebolag), så det finns all anledning att ta den hjälp som finns. På det sättet sparar du både tid och arbete.

image
David Hagberg  1027 visningar
Senast uppdaterad: 3/29/2019 4:49 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Följ oss på

facebook instagram youtube
footer desktop
footer mobile