Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Bankkonto för aktiebolag – våga ställa kravFör de mindre kostnaderna i företaget är det kanske inte alltid jätteviktigt att tänka på räntor och placeringar av pengar i ditt aktiebolag. Men i företagssvängarna förekommer det väldigt ofta större belopp. Dessa belopp är ofta delar av större investeringar och kommer således vara kvar i företaget en lång tid framöver. I sådana fall kan det vara otroligt värdefullt att ha koll på olika räntor hos olika banker. Man vill helt enkelt veta vilken bank som ger mest avkastning och bäst ränta.

Ditt aktiebolag har makten

Först och främst måste du inse att makten ligger hos dig som företagare. Det är du som har pengarna och det är du som bestämmer var de ska placeras. Banken vill ha dig som kund, även om du lånar pengar så klart. Om räntan eller avtalet inte passar dig så är det bara att byta bank! Så enkelt är det. Man kan även ställa bankerna mot varandra, alltså berätta vilket erbjudande man fick från en annan bank för att förhoppningsvis förbättra avtalet.

Ta reda på fakta

Tyvärr är det inte ovanligt att banker (särskilt storbanker) inte informerar företagare om de olika för- och nackdelarna med olika bankkonton. Därför är det viktigt att du som företagare visar aktivt intresse i att veta skillnaderna, men också att du är beredd att gå därifrån. Våga kräva lägre ränta, våga förhandla, våga byta – både konto och bank.

Du bör också se över om det finns extra fördelar med att ha alla dina pengar på en och samma bank. Du kommer då att bli en så kallad helkund. Som helkund kan det finnas goda chanser att få bättre hjälp, service, råd och information.

Årlig kostnad

Om du bestämmer dig för att öppna ett företagskonto så är det bra att vara medveten om att det är en ganska hög årlig kostnad för detta. Förutom bankkonto, bankgiro, kort och Internetbanken så betalar du även för saker så som rådgivning och nyhetsbrev. Se till att du endast betalar för det du behöver. Ibland kanske det till och med är bättre att öppna ett nytt privatkonto istället för ett företagskonto. Kika på för- och nackdelar så ser du ganska snart vad som passar dig.

Om du funderar på att starta aktiebolag, så har du säkert en hel massa frågor som du vill få svar på. Slå oss en signal! Vi har flera duktiga rådgivare som kan hjälpa dig med dina frågor. 

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading