Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 99Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Att köpa lagerbolagEtt lagerbolag är en speciell typ av företag som startas endast för att säljas vidare. Det är oftast revisionsbyråer eller redovisningskonsulter som startar lagerbolag, och majoriteten av dem är aktiebolag. Som ägare till ett lagerbolag kan du ha vilken verksamhet som helst. Fördelen med att köpa lagerbolag är att du får ett redan registrerat aktiebolag och kan sätta igång direkt med din verksamhet.

Ett lagerbolag har redan ett organisationsnummer och ett namn, och du kan sedan ändra företagsnamnet till ett som passar din verksamhet. Eftersom lagerbolag i grunden är aktiebolag så följer de också alla de regler som gäller för denna typ av företag.

Att tänka på när du ska köpa lagerbolag

Lagerbolag är en del av en serie bolag som har samma företagsnamn med olika siffror. Alla lagerbolag i samma serie har samma stiftare, styrelse, verksamhet och företagsnamn. Ett företags räkenskapsår startar när det registreras, och detsamma gäller lagerbolag. När du ska köpa lagerbolag måste du därför ha koll på när det registrerades för att få reda på när räkenskapsåret startar.

Eftersom alla lagerbolag är aktiebolag så måste det även i ett lagerbolag finnas 50 000:- i aktiekapital. Ägarna till företaget behöver inte ta något personligt ansvar för ekonomin, utan man riskerar endast det insatta kapitalet. Ett aktiebolag kan ha både en och flera ägare, antingen fysiska eller juridiska.

Efter att du har köpt ditt lagerbolag

När du har köpt ett lagerbolag måste du registrera F-skatt. Smidigast är att göra detta online via sidor som till exempel f-skatt.se. Genom att fylla i ett formulär direkt på nätet kan din ansökan skickas in samma dag. Den kontrolleras också av en personlig handläggare så att alla uppgifter är korrekta. Så fort ditt företag blivit godkänt för F-skatt får du alla nödvändiga dokument och kan sätta igång med din verksamhet.

Du som har en affärsidé du vill förverkliga så snart som möjligt kan alltså med fördel köpa lagerbolag. Då blir du direkt ägare till ett färdigt aktiebolag, komplett med organisationsnummer och alla de dokument som krävs. Efter en smidig registrering av F-skatt online är du sedan redo att göra succé i just din bransch.

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading