Starta aktiebolag under 5 minuter

Dina stiftelsedokument skickas direkt till dig inom 24 timmar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Du betalar endast för frakten, 499Kr + moms

  Slipp personligt ansvar

  Lägre skatt med utdelning

  Fulla avdragsrättigheter

  Statligt ansvarsskydd

Fyll i dina uppgifter

Börja här
Börja här

Att byta företagsformNär du önskar byta företagsform gör du det genom att anmäla det till Bolagsverket. Du registrerar ett nytt företag samtidigt som du avregistrerar det gamla företaget. Kom ihåg att eventuella tillstånd, som alkoholtillstånd eller tillstånd att agera spelombud inte automatiskt följer med när du byter företagsform.

Den vanligaste när det gäller att byta företagsform är förmodligen att man byter från enskild firma till aktiebolag. Skattereglerna är generellt sett mer fördelaktiga för den som registrerar ett aktiebolag. Oavsett vilken typ av byte du gör så finns det några saker som är bra att tänka på. I den här artikeln går vi igenom några av dessa.

Om du ska avsluta ditt företag och starta ett nytt i annan form så är det viktigt att avsluta bokföringen på ett korrekt sätt. Även om du avslutar räkenskapsåret mitt i ett verksamhetsår så ska du göra ett sista bokslut. Det spelar då ingen roll om det sista räkenskapsåret blir kortare än tolv månader. Kom också ihåg att spara räkenskapsinformationen i minst sju år, så att du följer bokföringslagen. Om du ändrar innehållet i din verksamhet så är det viktigt att komma ihåg att ändra SNI-koderna. Om du har svårt att bestämma dig för vilken företagsform som verkar vara mest gynnsam för din verksamhet så kan du ta hjälp av en redovisningskonsult.

image

admin
Date published: Nov. 15, 2022

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

Hitta mer information

Starta aktiebolag

Nyhetsartiklar

Om Oss

Kontakta oss


Följ oss på

Loading