Starta handelsbolag » En enkel företagsform

Starta handelsbolag för att enkelt komma igång

För många kan det vara skrämmande att bli en egen företagare. Det har historiskt sett krävts en hel del kunskap för att bli framgångsrik. Speciellt när det gäller lagar, regler och skatter. Har du en het affärsidé men tvekar på om du kan tillräckligt om företagsekonomi för att få det att fungera? Då kan starta handelsbolag vara något för dig. Det är i princip lika enkelt som att starta en enskild firma. Det krävs inte heller någon speciell insats för att komma igång. För att kunna starta ett handelsbolag behöver företaget redan från början ha fler än en ägare. Att det inte krävs en speciell insats för att komma igång gör att det är en bolagsform som ofta används för mindre verksamheter där kärnan är en stark affärsidé. Är du trots allt osäker finns det tjänster på internet som hjälper dig komma igång både enkelt och snabbt.

Hos oss får du hjälp med rekordsnabb elektronisk registrering, ärendehandläggning samt personlig rådgivning från erfarna medarbetare. Vill du komma igång snabbt med din affärsidé? Då kan starta handelsbolag vara rätt väg att gå. I princip vem som helst kan starta upp ett handelsbolag, eftersom det inte krävs någon insats är det en bolagsform som passar för mindre uppstarter. När ditt företag sedan stabiliserats och utvecklats till en gedigen verksamhet finns det inget som hindrar att du omvandlar bolaget till ett aktiebolag. Fördelen med att starta handelsbolag först är helt enkelt att det innebär mindre risker för dig som privatperson.


Ekonomiskt ansvar för dig som ska starta handelsbolag

Precis som när det handlar om en enskild firma har du som ägare ekonomiskt ansvar för vad som händer i bolaget i ett handelsbolag. Eftersom ett handelsbolag har flera ägare får du dock fördelen med en gemensam risk som delas upp beroende på ägandeprocent i bolaget. Det krävs inte att man använder sig av revisor, däremot är bolagsmännen bokföringsskyldiga. Du deklarerar för företagets vinst eller eventuella värdeminskning direkt i din privata deklaration. Du behöver ha en F-skatt om du vill starta handelsbolag. Det innebär att du själv är ansvarig för att betala in skatt och avgifter för bolaget. Det betyder att dina kunder eller uppdragsgivare inte behöver betala skatt för dina tjänster. Har du en affärsidé du vill förverkliga? Starta handelsbolag för att komma igång så snabbt som möjligt!

image
David Hagberg  204 visningar
Senast uppdaterad: 2019-02-13 15:41

Starta aktiebolag under 5 minuter

Ditt aktiebolag är klar att användas inom fem arbetsdagar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Priset är 499 kr+ moms.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile