Specialföretag – vad det innebärStarta aktiebolag och vad som krävs för specialföretag

På denna hemsida finns information om vad det innebär att starta aktiebolag och hjälp på vägen att göra det. Specialföretag är steget längre och det kan du inte göra förrän du är klar med processen att starta aktiebolag. Ett specialföretag är ett aktiebolag som övergår i något annat via beslut från myndigheterna. Ett specialföretag kan börja antingen som ett aktiebolag eller en ekonomisk förening. Om ens aktiebolag eller ekonomiska förening övergår till att bli specialföretag får man speciella regler och befogenheter. Man kan därmed, utan att vara ett försäkringsbolag, hantera försäkringsrisker. För att få tillstånd till dessa krävs att företaget eller aktiebolaget söker tillstånd hos en inspektion. Man behöver detta tillståndet för att få driva verksamhet och arbeta som specialföretag. Efter att ha fått ansökan godkänd anmäls den till ytterligare en myndighet. När detta är klart kan du driva specialföretag. Först måste du bli klar med processen att starta aktiebolag.

Starta aktiebolag - specialföretag och försäkringsrisker

Som specialföretag får man som anges ovan hantera försäkringsrisker. Ett specialföretag börjar som aktiebolag eller ekonomisk förening och genomgår en process för att sedan bli aktiebolag. Att starta aktiebolag är enkelt med rätt hjälp. För att bli specialföretag krävs ytterligare en ansökan och process för att få rättigheterna det innebär. Som specialföretag kan du hantera försäkringsrisker utan att vara försäkringsbolag. En försäkringsrisk är att det verkliga värdet på något visar sig vara annat än det förväntade. Normalt sätt är det bara försäkringsbolag som får hantera detta. Har du däremot bestämt dig för att starta aktiebolag kan du göra det också. Att få rätten att hantera försäkringsrisker och bli specialföretag har många fördelar som företagare men är ett stort ansvar samtidigt. Det gäller att som företagare vara noga och försiktigt med de riskerna man tar. Som ägare av ett aktiebolag kan du vara juridisk person för bolaget och blir betalningsskyldig om något går snett. Att starta aktiebolag och ta det vidare till specialföretag är dock bara en risk om du utsätter ditt aktiebolag för det.

image
David Hagberg  351 visningar
Senast uppdaterad: 3/29/2019 3:11 PM

Starta aktiebolag under 5 minuter

Ditt aktiebolag är klar att användas inom fem arbetsdagar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Priset är 499 kr+ moms.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile