Här är definitionen av familjen som delägareDen utvidgade definitionen av fåmansföretag betyder att delägare och närstående personer till delägare som är eller har varit verksamma i betydande omfattning i ett företag anses som en enda delägare. En eller flera personer som mycket väl kan finnas innanför familjens väggar.

Med den utvidgade definitionen är syftet att ett företag som drivs gemensamt av flera delägare, och där alla arbetar i företaget, ska behandlas som ett fåmansföretag. Men de är inte de enda som omfattas av definitionen. Moderföretag omfattas också av den utvidgade fåmansföretagsdefinitionen, förutsatt att delägaren eller närstående är eller har varit verksamma i betydande omfattning i ett annat fåmansföretag i samma fåmansföretagsgrupp.

 

image
David Hagberg  391 visningar
Senast uppdaterad: 4/2/2019 10:55 AM

Starta aktiebolag under 5 minuter

Ditt aktiebolag är klar att användas inom fem arbetsdagar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta aktiebolag första gången. Priset är 499 kr+ moms.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile